Állatorvosi felelősségbiztosítás

Állatorvosi felelősségbiztosítás

Az állatorvosoknak munkájuk során az állatok érdekében mindig jó döntést kell hoznia, így kiemelten nagy a felelősségük. Eme felelősségteljes munka során a tévedés lehetősége nem kizárt. Bárkivel előfordulhat, hogy akaratán kívül kárt okoz. Erre kínálunk megoldást mindazoknak, akik felelősségteljes állat-egészségügyi munkát végeznek.

Nem kizárható a tévedés, elvétés, mulasztás, műhiba, azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Erre, az ilyen károkra kínálunk megoldást biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól az olyan szakmai hibákra amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik az állat-egészségügyi tevékenységet végző vállalkozás, vállalat, kórház, klinika, stb.

Példák, biztosítási események, kárkifizetés

Állatorvosi felelősségbiztosítás

Megbetegedett, legyengült kedvenceink, háziállataink nem tudják megmondani, mi fáj, hol fáj, stb., így az állatorvosoknak nagy a felelősségük.

Nem kizárható a tévedés, elvétés, mulasztás, műhiba, azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Erre, az ilyen károkra kínálunk megoldást biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól az olyan szakmai hibákra amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik az állatorvos.

Mi is az az állatorvosok szakmai felelősségbiztosítása?

A magán-állatorvosi gyakorlat folytatásának (működési engedélynek) a Kamarai Törvény szerint az is alapfeltétele, hogy az állatorvosoknak szakmai felelősségbiztosítást kell kötniük azokra az esetekre, amikor munkájukkal kapcsolatosan másoknak (az állat tulajdonosának) kárt okoznak. (A rendszer nagyon hasonló az autók kötelező felelősségbiztosításához!)

A felelősségbiztosítás lényege, hogy az esetleg felmerülő kártérítési igényeket a kárt okozó állatorvos helyett a biztosítótársaság elégíti ki, persze csak akkor, ha a Polgári Törvénykönyvben foglaltak szerint valóban kár keletkezett, és a károkozás felróható a kárt okozó állatorvosnak. Ez utóbbi feltételek meglétének eldöntése azonban sokszor nem egyszerű feladat, és gyakran a bíróságok mondják ki a végső szót. E pereskedések során nem ritkán akár több évig is eltartó procedúra után születnek jogerős ítéletek.

Módozat részletei:

Állatorvosi felelősségbiztosítás

Várjuk szíves megkeresését!

Biztosítási tanácsadás,
felvilágosítás, egyeztetés:

Mihályi Katalin
biztosítási alkusz


Kapcsolatfelvétel
Nem olvasható a megerősítés? Új kép kérése!