Hitelközvetítők és független pénzügyi szolgáltatók felelősségbiztosítása

A hitel - és pénzügyi közvetítők a különböző pénzintézetek hitel- és lízingtermékeivel kapcsolatosan adnak tanácsokat, és nyújtanak szolgáltatásokat az ügyfelek részére. A pénzügyi közvetítői tevékenység szigorú szabályozása előírja a szakmai felelősségbiztosítás megkötését és a biztosítási szerződés fenntartását is. Alkuszcégünk a törvényi előírásoknál szélesebb körű, a pénzügyi közvetítők mindennapi kockázataira szabott biztosítási fedezetet közvetít ki, amely elengedhetetlen védelmet nyújt az esetleges kárigények következményeivel szemben.

Hitelközvetítők és független pénzügyi szolgáltatók felelősségbiztosítása

Tapasztalataink szerint az ügyfelek nagy része ma már tisztában van jogaival és lehetőségeivel, amely leginkább a jogérvényesítésre való hajlandóság növekedése kapcsán figyelhető meg. Ezért, ahogy egy hitelfelvétel esetén, úgy egy szakmai felelősségbiztosítás megkötésénél is érdemes körültekintően eljárni.

A pénzügyi közvetítők legfőbb kockázatai:

A kiegészítő biztosítási szolgáltatásokra a biztosítási feltételek szerint egyedi kártérítési limitek vonatkoznak, amelyek nem csökkentik a jogszabályokban előírt minimális kártérítési összegek nagyságát.

Hitelközvetítők és független pénzügyi szolgáltatók felelősségbiztosítása

Kártérítési limitek:

A jogszabályban meghatározott minimális kártérítési limiten felüli igényeiket is szívesen megvizsgáljuk, és akár 1.000.000.000,- Ft/kár/év (azaz egymilliárd Ft) limitig közvetítünk biztosítási fedezetet.

Nem kizárható a tévedés, elvetés, mulasztás, műhiba azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Az ilyen jellegű károkra kínálunk megoldást, biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól, olyan szakmai hibákra, amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik a hitelközvetítő, a jelzáloghitel közvetítő, a gépjármű lízingelő, az eszköz lízingelő, az áruhitel közvetítő, a hitelkártya értékesítő, a független pénzügyi közvetítő vállalkozó, vállalkozás, iroda.

Várjuk szíves megkeresését!

Biztosítási tanácsadás,
felvilágosítás, egyeztetés:

Mihályi Katalin
biztosítási alkusz


Kapcsolatfelvétel
Nem olvasható a megerősítés? Új kép kérése!