Tervezői felelősségbiztosítás,
Építészek felelősségbiztosítása

A tervezés során végzett munkálatokért és az esetlegesen azokból eredő hibákért, tévedésekért felelősséggel tartozik a feladatot végző tervező, mérnök, illetve ellenőr. Emberekként még a legfelkészültebb, legtapasztaltabb szakemberek is tévedhetnek, hibát követhetnek el munkájuk során, mellyel megszeghetik a műszaki és foglalkozási szabályokat, előírásokat.

Tervezői felelősségbiztosítás

Példák, biztosítási események, kárkifizetés

Tervezői felelősségbiztosítás

Ilyen és hasonló káresetek fedezésére kínálunk megoldást, egy biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól, olyan szakmai hibákra, amelyekért a tervező, a mérnök, illetve az ezzel foglalkozó vállalatok, vállalkozások tartoznak a jogszabály szerint felelősséggel.

Mire vonatkozik a fedezet?

A biztosítási fedezet műszaki tervezéssel és művezetéssel okozott károkra terjed ki. Káresemény akkor következik be, ha a biztosítottal, alkalmazottjával, vagy a fedezetbe vont alvállalkozójával szemben a megbízó kárigénnyel lép fel.

Mire köthető biztosítás?

A biztosítás megköthető egy adott projektre, vagy keretjellegűen az éves árbevétel alapján az összes tervezési munkálatra. Jó tudni, hogy az éves keretszerződés arányában akár 30-50%-kal olcsóbb lehet, mint az egyes projektekre kötendő biztosítások!

Mire kell odafigyelni?

Miért érdemes megkötni?

Ahogy az a fentiekben is látszik, előfordulhatnak hibák a munkavégzés során, kártérítési igénnyel fordulhatnak Önökhöz, mely még ha esetleg indokolatlan is, annak költségei nagyban megterhelhetik a mérnöki irodát.

Jobb félni, mint megijedni, a nem várt események bekövetkezése ellen elővigyázatosságból, és a nyugodtabb munka érdekében is inkább biztosítást kötni.

Ne feledje, ez nem csak az Ön cégének, de megrendelőinek is biztonságot ad, és egyben egyfajta minőséget is képvisel, melyet büszkén vállalhat!

Módozat részletei:

Várjuk szíves megkeresését!

Biztosítási tanácsadás,
felvilágosítás, egyeztetés:

Mihályi Katalin
biztosítási alkusz


Kapcsolatfelvétel
Nem olvasható a megerősítés? Új kép kérése!