Állatkórházak, állatklinikák szakmai felelősségbiztosítása műhiba, tévedés, mulasztás esetére

Az állat-egészségügyi tevékenységet folytatóknak munkájuk során az állatok érdekében mindig jó döntést kell hozniuk, így kiemelten nagy a felelősségük. Eme felelősségteljes munka során a tévedés lehetősége nem kizárt. Bárkivel előfordulhat, hogy akaratán kívül kárt okoz. Erre kínálunk megoldást mindazoknak, akik felelősségteljes állat-egészségügyi munkát végeznek.

Nem kizárható a tévedés, elvétés, mulasztás, műhiba, azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Erre, az ilyen károkra kínálunk megoldást: biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól, az olyan szakmai hibákra, amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik az állat-egészségügyi tevékenységet végző vállalkozás, vállalat, kórház, klinika, stb.

Példák, biztosítási események, kárkifizetés

Egy kutya altatás után nem ébredt fel. Ebben az esetben az állatorvosnak meg kell térítenie az ebből eredő kárt, kivéve, ha rendelkezik Állat-egészségügyi felelősségbiztosítással.

Kalodába vezettek egy lovat megvizsgálás céljából. A ló megijedt, felugrott, és a kaloda rúdjába felnyársalta magát. Ebben az esetben is az állatorvosnak meg kell térítenie az ebből eredő kárt, kivéve, ha rendelkezik Állat-egészségügyi felelősségbiztosítással.