Orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók szakmai felelősségbiztosítása műhiba, tévedés, mulasztás esetére

Egészségünk legnagyobb kincsünk, vigyáznunk kell rá. Az egészségügyben dolgozókat, orvosokat, ápolókat, egészségügyi tevékenységet végzőket nagy felelősség terheli.

Nem kizárható a tévedés, elvétés, mulasztás, műhiba, azaz akaratán kívül kárt okozhat a szolgáltató.

Az ilyen károkra kínálunk megoldást, biztosítási védelmet, mentesítést a kártérítési kötelezettség alól, az olyan szakmai hibákra, amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik az orvos, a szakápoló, az ápoló, a gyógyító tevékenységet végző magánorvos, egészségügyi szolgáltató.

Példák, biztosítási események, kárkifizetés

Egy fogorvosi kezelés után a páciens szájában fertőzés lép fel, mely bizonyíthatóan annak a következménye, hogy az orvos nem fertőtlenítette eszközeit. Ebben az esetben a fogorvosnak kell a kárért helytállnia, kivéve, ha rendelkezik Egészségügyi és szociális tevékenység felelősségbiztosítással.

Egy háziorvos hibás diagnózisa következtében a beteg két napon belül meghal. Ebben az esetben a háziorvosnak meg kell térítenie az ebből eredő kárt, kivéve, ha rendelkezik Orvosi felelősségbiztosítással.

A jelenlegi magyarországi joggyakorlatban az orvosi műhiba perek után az egyes kártérítési összegek elérik és meghaladják a 10 millió forintos nagyságrendet.

Orvos felelősségbiztosításhoz kapcsolódó cikkeink, leírásaink:

Orvosi szakma és biztosítás – azaz mi a lényege a szakmai felelősségbiztosításnak?
A kórház helyett az orvos fizet

Várjuk szíves megkeresését!